Ce faci când ai prea mulți bani?

În mod normal, articolul ăsta ar trebui să se numească „Al patrulea pas în a nu mai fi sărac!”, dar nici eu nu sunt atât de cretin încât să te numesc „sărac” dacă ești independent financiar. Dacă nu ești familiar cu trilogia bestseller, ai linkul primului „episod” mai jos.

https://bistaru.wordpress.com/2020/07/11/primul-pas-in-a-nu-mai-fi-sarac/

Dacă te gândești la independența financiară și la bani și asociezi asta cu băiatul din imaginea de mai sus, poate te va șoca, dar ești cocalar! Burtă, lanțuri, mașină tunată, haine flashy, manele, scheme, toate astea sunt chestii care te atrag pentru că, psihologic, ești afectat, sensibil și nesigur pe tine. Nu te judec și nu îți spun că e greșit să fii Roby Roberto, e alegerea ta și poți face ce vrei, atât timp cât e legal, pentru că s-a inventat democrația.

Ce e în neregulă cu cocalarismul?

Din păcate, în România, mulți oameni care au făcut bani ușor și adesea la limita legalității, adoptă stilul ăsta și își trăiesc viața pentru a avea o mașină mai tare decât verișorul din provincie și o gagică mai tunată decât Bianca Drăgușanu (care zici că e vie și arată a sex toy).

Dar oare acești oameni sunt fericiți? Cel mai probabil nu, pentru că practică un joc copilăresc, fără sfârșit, prin care își etalează harfele și se fac unul pe altul să își bage unghia în gât și să moară de invidie. Acest joc, ocupându-le tot timpul, îi imobilizează pe aceștia într-o mocirlă a mediocrității și îi împiedică să își dezvolte modul de a gândi, rămânând homosapiens moderni.

Păi dacă am bani și vreau să îmi tatuez „Taraf TV” pe frunte?

Tocmai ți-am dat o idee cu care vei ieși în evidență, dar sper să nu se creeze un fashion trend și să dau doar de voi când mă plimb prin Ferentexas (nu că m-aș gândi că cei ca tine au răbdare să citească atâtea litere, că știu că te ia panica).

În loc să ieși din casă cu instalația de la pomul de Crăciun în jurul gâtului, nu mai bine ieși tu în evidență altfel? Citește, informează-te și autoeducă-te și îți garantez că după ceva timp, îți vei da seama cât de puerilă și neînsemnată e gândirea ta de acum.

Modalitatea corectă de a privi excesul de bani!

După ce reușești să îți stabilești un cash-flow decent și ești mai mult decât asigurat pe planul nevoilor tale, dacă te dau banii afară din casă, dăruiește!

Personal, sunt adeptul zicalei: „Dă-i omului un pește și se va hrăni o zi, învață un om să pescuiască și va mânca toată viața”. Începe prin a-ți ajuta rudele și prietenii să se dezvolte personal și profesional. Nu le lua BMW-uri, că ei nu de asta au nevoie. Plătește-le un curs profesional pe care nu și-l permit, fă-le cadou o carte din care să adopte o mentalitate productivă, du-i la dentist, fă orice pentru a le îmbunătăți sănătatea, bunăstarea, viața. Poate într-o zi vor reuși și ei să aibă succesul tău și dorește-ți să te depășească! Nu e o competiție despre care e cel mai bogat din familie. Bucură-te pentru succesul lor!

Dacă îi ajuți doar pentru a le spune lumii că tu „i-ai făcut oameni” și datorită ție au reușit, nu îl mai ajuta, apucă-te de păcănele cu banii extra, pentru că abordezi un mod de a gândi toxic. Nu oferi de ochii lumii, oferă cu plăcere, fără să te intereseze dacă află lumea sau nu. Țelul tău este să îl ajuți pe ăla, nu să îți faci ție reclamă, că nu candidezi la Primăria Sectorului 5!

Concluzia

Învață să dăruiești și să te bucuri pentru succesul oamenilor din jurul tău. Lasă invidia de-o parte, ești prea bun pentru modul ăsta toxic de a gândi. Fii mai bun și fă mai multe fapte bune decât ieri și vei vedea că în timp, te vei elibera de nervi și frustrări. Poate vei ajunge chiar la performanța de a nu-l mai înjuri și claxona abuziv pe ăla care ți-a tăiat calea în intersecție…

Important

Aștept să îți citesc părerea în rubrica de comentarii și dacă ai un prieten limitat intelectual, dăruiește-i acest articol, e gratis. „Sharing is caring”, după cum spun japonezii…

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s