Ce stă între tine și succes?

Trebuia neapărat să scriu articolul ăsta și îmi fac mea culpa pentru că nu l-am scris mai devreme. Este un subiect de importanță majoră!

Scuzele nu numai că te afundă într-un abis al mediocrității, dar îți limitează toate aspectele vieții și ale bunăstării.

Dar de unde vin scuzele și ce ne determină să le găsim tot timpul și să dăm vina pe alți factori exteriori pentru problemele noastre, când de fapt, problema suntem mai tot timpul noi?

Scuzele

„Nu se poate” sau „e greu” sunt cele mai comune căcaturi pe care le spui? Scapă de ele din vocabularul tău și nu accepta ca oamenii din jurul tău să ți le spună, pentru că nici nu îți dai seama cât de toxice sunt cuvintele astea și cât de mult îți influențează subconștientul!

Normal că tu ești cel mai bun și ăia de la muncă l-au promovat pe bulangiul ăla cu ochelari în loc să îți aprecieze măreția și să îți dubleze ție salariul. Dar ăla are pile, îl place șefu’ și mai e și pupîncurist. Tu știi meserie mai bine decât el, dar nu ai noroc, aia e. Dacă îți sună familiar, te anunț că mie îmi sună penibil. Deși poate ai dreptate în unele aspecte, pentru că în România, marea majoritate a câmpului managementului este cel mult mediocru, nu te înjosi și umili plângându-ți de milă, chiar dacă ai dreptate (slabe șanse).

În schimb, găsește moduri prin care să devi mai eficient, stăpânește toată teoria care ține de domeniul tău de activitate și aplic-o, vino cu soluții, idei și dedică-te. Nu face asta pentru că vrei ca cineva să te vadă că muncești, când tu de fapt stai și joci Candy Crush. Dacă o arzi după vechea zicală românească „Timpul trece, leafa merge”, greșești față de compania angajatoare, dar mai ales față de tine. Nu știu dacă ești conștient, dar tu ești cel mai important pentru tine însuți! (ai prins sarcasmul?)

Mergi la locul de muncă și trage tare! Acționează ca și cum ai fi patronul firmei respective și urmărești productivitatea și eficiența serviciilor oferite de tine. Vei vedea cum rezultatele vor veni de la sine și cel mai probabil, vei ajunge pe aceiași treaptă sau chiar peste „bulangiul ăla cu ochelari”.

Lipsa Mindset-ului productiv

Mentalitatea cântărește mult când vine vorba de realizările sau eșecurile noastre și adesea de aici pleacă totul. Trebuie să umbli la setările creierului și să te autoprogramezi pentru a te adapta la mentalitatea de învingător, nu cea de victimă. Ai de purtat niște războaie cu tine însuți la început.

Preferi să stai comod pe canapea și să procrastinezi la televizor, în loc să faci sport pentru a te simți mai bine și a gândi mai limpede. Tu voiai să faci mișcare azi, dar a plouat și presiunea atmosferică era ridicată, dar mâine e o altă poveste. Vine mâine și primești o cerere spontană de a ieși la o bere cu prietenii, o ofertă de nerefuzat! Lasă că mergi mâine, dar mâine e vineri și nu are rost, pentru că după, vine weekendul și te decizi că mai bine mergi de luni. Luni iar nu vei merge, că mai sunt câteva zile și se termină luna, vei face sport de pe întâi a lunii viitoare, care nu pică la începutul săptămânii, deci ți se cam bat cap în cap ideile și Universul este împotriva ta.

Eu cred că trebuie să aștepți o zi de luni care să pice în prima zi a lunii și mai bine și în prima zi a anului. Pe întâi ianuarie 2021 te apuci sigur, dacă pică luni (spoiler alert: nu pică, dar nu verifica, pentru că trebuie să te surprindă pentru a găsi altă scuză). Dar să zicem că prima zi a anului viitor, ar cădea luni. Pe 31 decembrie te faci muci, că doar o dată pe an e revelionul. Vine ziua aia perfectă în care ai zis că mergi să îți faci abonament la sală dar ești mahmur. Lasă că începi de lunea viitoare… 🤦

Concluzia

Nu mai găsi scuze, gătește soluții! Nu este nimeni de vină pentru faptul că ești mediocru, vina o ai doar și numai TU! În momentul în care vei începe să nu mai spui „cum fac să fiu promovat?” și te vei întreba „cum fac să fiu cel mai bun?”, vei avea edge-ul ăla de care ai nevoie pentru a progresa și beneficiile aferente nu vor înceta să apară. Apoi, în timp ce evoluezi, vei realiza că nici măcar nu este vorba despre promovarea aia, este vorba despre faptul că tu devii mai bun pe zi ce trece, fapt care crează o dependență benefică ție. Nu mai amână inevitabilul, lunea e o zi ca oricare alta. Oricare ar fi țelul tău, cel mai bun moment pentru a demara pe drumul progresului este azi, ACUM! (deși, întâmplător, chiar e luni)

Important

Pune-ți ca scop să dai un like acestui articol și vezi dacă îl poți îndeplini. Găsești și alte articole care te-ar putea interesa pe pagina web. Go Planet!

3 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s