De ce patriotismul este o prostie?

Poza de mai sus are o mega legătură cu meciul de fotbal care a fost difuzat acum două seri de ProTv, între naționala Austriei și cea a României. (NOT!!!)

Oricum, am făcut trecerea subtil de la război la fotbal, nici nu ți-ai dat seama. Stau bine pe amortizoare, ți-am atenuat șocul.

Comentatorul sportiv te-a instigat la naționalism, „Hai România”, dar oare de ce? „Pentru că suntem români boule” ai spune tu și e logic să spui asta, pentru că ești spălat pe creier. Trebuie să susții România în orice eveniment sportiv, pentru că așa ți se spune, iar și iar și iar…

Dar ce căcat ai făcut tu pentru a te naște în România? Ai tăi au făcut sex pe un teritoriu prestabilit de niște boși și atât. Dacă ai tăi ar fi fost luxemburghezi, erai obligat de societate să susții naționala ălora, pentru că ești un pupîncurist notoriu și trebuie să faci asta pentru că îți este frică să fii arătat cu degetul și judecat. Dacă mâine ne cuceresc sud-coreeni, vei cânta Gangam Style ca imn național, cu mâna pe inimă, probabil fără nicio remușcare (și dacă ești ambițios, nu-ți face griji, descendenții tăi o vor face sigur).

La ce te ajută noțiunea de patriotism?

Răspunsul este unul singur: „dezbină și cucerește!”. Cu alte cuvinte, nu te ajută la absolut nimic, te „ajută” pentru a fi mai ușor de controlat. Ce ai făcut tu personal pentru ca Simona Halep să câștige nu știu ce turneu? Îți spun eu: ai stat ca boul și te-ai uitat la TV, în timp ce băgai pizza în tine. Bă, bravo, chiar ai fost de ajutor și Simona îți mulțumește! 🤦

Ajută la faptul că oamenii se simt în siguranță când nu se simt singuri și au tendința de a căuta siguranța aia de care duc lipsă, confortul acela prin care se consolează că fac parte dintr-un grup (sau o turmă, având în vedere că e un instinct animalic).

Personal, nu fac parte din niciun grup și sunt român doar pentru că așa scrie în buletinul meu, dar în realitate, sunt om și atât (și dacă apar marțienii, voi deveni „ființă”, chiar dacă, probabil, mai am timp de gândire pentru o altă denumire). Dacă ar trebui să fiu nevoit să aleg între un român sau un ungur pentru a-i oferi doar unuia singur un oarecare beneficiu, cu siguranță nu m-aș arunca să îl aleg pe român, ci pe cel care este uman, dezvoltat intelectual, cu bun simț etc. Îl aleg pe ăla care chiar ajută omenirea prin ceva concret, nu prin simțurile lui de dragoste eternă pentru țara lui.

Concluzia

Dacă te-ai născut la 10 metri de granița unei țări, de ce ți se pare ție că ești mai mult român decât altceva? Ai trasat tu personal granițele? Copiii tăi nu merită să moară într-un eventual război, pentru că ești tu manipulat în a crede că datorăm ceva pământului românesc, religiei ortodoxe, culorii pielii tale (vezi curentul „Black lives matter” care tot asta face, dezbină). Ai un articol despre subiectul BLM mai jos, pentru a lua în considerare și o altă perspectivă decât cea șablon.

https://bistaru.wordpress.com/2020/08/20/black-lives-matter-gresit/

Strămoșii noștri au murit pentru patrie pentru că nu aveau acces la informație și erau materie brută, needucată, manipulați pentru a fi folosiți în îndeplinirea scopului liderilor. Acum ai milioane de cărți și Google și tu tot refuzi să gândești și preiei informații fără a le rumega? Gândește!!!

Important

Înjură-mă în rubrica de comentarii de mai jos și nu da like, pentru că tu ești patriot prin prisma faptului că ai fular cu România, nu pentru că ai fi plantat păduri sau ai fi făcut curățenie pe străzi pentru a avea grijă de „țara ta” (de zici că ai cumpărat-o și ești patron).

4 comentarii

      1. Absolut zero sentimente. E o doamnă demnă de a fi respectată pentru munca depusă și atât. Dacă citești asta Nadia, respect pentru că ești o mare sportivă, nu pentru că ești româncă! (deși nu sunt mare fan gimnastică)

        Apreciază

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s