De ce Covrigul nu e mort încă?

Poate ți se va părea o mizerie de articol, pentru că tu crezi tot ce vezi la TV și devorezi informația obținută ca pe o shaorma de la Dristor (care apropo, de câțiva ani, e mizerabilă, insipidă și inodoră și mai costă și cât Bitcoin-ul). Poza de mai sus spune multe. Pe cine căcat protejează o bucată de pânză împotriva oricărui virus?

Îți garantez că dacă porți aia pentru o perioadă îndelungată, vei fi mult mai bolnav pe termen lung și vei avea probleme de sănătate mult mai mari decât un om care o poartă doar când e necesar. E un virus, nu e gărgăriță, să nu aibe cum să pătrundă prin straturile materialului sau prin extremitățile „măștii de protecție”. Dacă poți respira prin ea, automat încape un virus, căci acest Coronavirus nu e bilă de biliard.

Scenariul conducerii țării

„Stăm în casă aproape trei luni și nu suprasolicităm sistemul medical, pentru că nu avem suficiente poziții disponibile la ATI. Ne îmbolnăvim pe rând și trecem de perioada asta critică”.

Eu de aici, nu pot decât să observ faptul că stăm închiși, în timp ce omorâm economia, dar măcar nu murim de virus, murim de foame, ceea ce e mult mai bine, pentru că Dumnezeu te dă afară din Rai dacă ai murit de Covid-19, pentru a nu infecta și alți „locatari”. 🤦

Dacă alegi să gândești liber, vei observa că soluția lor, nu e de fapt o soluție, ci un mod de a face profit de pe urma imbecililor ca noi. Ei vând „echipamente de protecție” la suprapreț, dar la un preț mai mic decât îl vindeau „jegoșii ăia” care au cumpărat tot spirtul și toate măștile și le vindeau pe OLX la prețuri nesimțite (după cum au prezentat mass-media cazul).

Dacă și tu gândești precum ei, ești bou! Ai cumpărat vreodată flori de zile de nume, brazi pe 24 decembrie sau petarde de revelion? Alea sunt la mega ultra supra preț, față de prețurile bișnițarilor ălora care au cumpărat spirt și măști și le dădeau pe Olx, până i-au blocat boșii, pentru că aveau ei de vânzare și ale lor chiar te protejau. 🤦 Diferența este că unii profită de frica maselor, alții de tradiție pentru a umfla prețurile. Tot comerț se numește.

Un scenariu pragmatic

Pentru că mie, printre prieteni mi se mai spune și Iohannis (nu prea e adevărat, dar așa îmi place mie să cred), am și eu un plan, rudimentar, imbecil, după posibilitățile unui om de rând, precum myself.

Sunt curios de ce nu a fost propusă izolarea totală a celor peste 65 de ani și a celor cu comorbidități, pentru câteva săptămâni, timp în care, toți ceilalți oameni ar fi muncit și ar fi avut activități normale, de zi cu zi. Oamenii cu probleme de sănătate, puteau fi ajutați de către rude, de către voluntari, sau de un program inițiat de statul român, fără contact direct, lăsând alimentele la ușă, dezinfectate. Nu găsesc asta ca pe ceva imposibil de realizat.

În acest timp, ceilalți păstrau mașinăria numită „economie” în viață, se imunizau, un procent de sub 0.4% decedau și în scurt timp ne puteam relua viețile normale, exact ca înainte (puteam fi eu printre ăia decedați și mi s-ar fi părut super corect față de societate, ghinion). Adică, preferi să ai orașul, țara, Pământul în carantină luni de zile, în loc să stingi tot balamucul ăsta în câteva săptămâni?

De înțeles, înțeleg logica, pentru că sunt căcaturi protectoare, produse de către oameni care vor să înregistreze profituri, dar nu înțeleg cum gustă publicul majoritar vrăjeala asta proastă? Suntem într-o democrație undercover, pentru că a mai rămas așa doar cu numele și zi de zi pierdem drepturi, până vom trăi în „noul normal”, în „comunismul democratic”.

Concluzia

Am mai spus-o și o repet: virusul există, dar nu e nici pe departe atât de periculos pe cât ni se prezintă (o arată până și cifrele alea deja umflate cu pompa, care nici așa nu sunt îngrijorătoare). Găsești mai multe detalii în articolul „Există sau nu Coronavirus?”. Ai link-ul mai jos.

https://bistaru.wordpress.com/2020/07/27/exista-coronavirus/

Hai să interzicem de mâine traficul rutier, că mor prea mulți oameni în accidente de mașină! Asta se va întâmpla probabil când boșii țării vor avea firme producătoare de adidași sau trotinete, pentru că mersul pe jos nu e profitabil pentru nimeni deocamdată…

Important

Aștept să îți citesc părerea în rubrica de comentarii. Navighează pe pagina blogului pentru alte articole interesante, pentru că le scriu eu și normal că sunt cele mai tari. E ca atunci când erai mic și îți zicea maică-ta că ești frumos, total obiectivă perspectiva… 🤦

Un comentariu

  1. Serios? Izolarea totală a celor peste 65 de ani și a celor cu comorbidități, Herr Himmler? 🙂 Eu as fi avut alta idee. Sa se izoleze toata lumea timp de 2 saptamani. Doar 2 saptamani. Dar izolare pe bune, nu foaie verde gratar in fata blocului. Dar n-ai cu cine. Oricum, suntem de acord cu faptul ca lumea trebuie sa mearga la serviciu. In rest, Doamne ajuta!

    Apreciat de 1 persoană

    Răspunde

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s