Mesaj pentru „eroii” din prima linie!

Dacă stai în București, ești un boss realizat în viață. Glumeam, că nu asta voiam să spun, deși e adevărat… 😎

Mhmm, reluăm prima frază și o dăm fără șto-uri: Dacă locuiești în București, probabil că ai observat cele 80 de sirene pe care le auzi zilnic, din cauza cărora nu auzi singurul moment în care Vulpița spune ceva inteligent, adică, citez: „Ăăăăăăăăăăăăăăăăă”, am încheiat citatul.

De ce se pornesc sirenele?

În cazul în care n-ai carnet, sau dacă ești bucureștean și ai carnet (că e la fel), îți spun eu acum, că ești obligat să oferi prioritare în orice mod posibil, unei mașini oficiale cu semnalele luminoase și acustice pornite. În mare, sunt pornite pentru că sunt în misiune și au nevoie de prioritate, pentru a ajunge cât mai repede la locul respectiv.

Acestea pot fi miliția (ăia cu 7 clase ca Tec-ul: una concentrată și restul de apă), pompierii (ăia măcar o freacă pe bune, nu se prefac să muncească), salvarea („eroii” ăia de care tot auzim) și bineînțeles coloana oficială, pentru că președintele nu stă la coadă să aștepte după toți muritorii nespălați.

De ce sunt pornite de fapt?

De când cu Covidul, utilizarea sirenei, în special de către ambulanță, dar și de ceilalți țărănuși analfabeți (ăia cu caschete și complexe de inferioritate), a devenit o modă și aproape un concurs dea „Care bagă sirena mai mult”.

Nu spune nimeni că nu sunt și urgențe, dar parcă e prea mare diferența între zilele pre Covid și prezentul în care trăim.

Cred că fenomenul a pornit timid, cu unul pe care îl îndoia pe genunchi nevastă-sa dacă nu ajungea acasă până când se răcea mâncarea și s-a riscat și a pus sirena. Ulterior, orcul a spus povestea și altor boi, pentru ca într-un final să se ajungă la: „cum ai întârziat mă la jucat table, păi tu nu pui sirena? Prost ești mă, pune sirena că se dau fraierii la o parte”.

Cum îți dai seama că nu e tot timpul urgență?

Dacă nu ești taximetrist, înseamnă că ar trebui să știi răspunsul întrebării de mai sus, pentru că folosești oglindele retrovizoare. Dacă ești taximetrist și ai oglinzi, dă-le jos acum, că râd colegii de tine prin stație. Dacă tot am ajuns aici, rupe și semnalizatorul, că nici nu îți trebuie și oricum, mai mult te încurcă.

Dacă folosești oglinzile retrovizoare, poate ai observat, atunci când aștepți la semafor, că mai vine câte o salvare sau o mașină de gardieni caschetari și când se apropie de coloana de mașini, pornesc luminile și sirena. Te gândești: bă, poate au primit un caz nasol exact acum. Mai trece o lună și realizezi că ai văzut căcatul ăsta de 20 de ori deja și începi să crezi că nu mai e doar o coincidență.

E legal să aprinzi sirenele când ai chef?

Bineînțeles că nu, dar ei lucrează la stat și nu mai sunt în rând cu toți fraierii. „E aglomerat, te bagi în față”, e lege nescrisă pentru ei și dacă nu ești convins, uită-te mâine în trafic, să faci diferența între ambulanțele care stau la coadă, versus cele care abuzează de becul de pe ele. Ca fapt divers, pe alea care așteaptă în trafic, nu o să le prea vezi…

De ce nu îi verifică nimeni dacă într-adevăr sunt în misiune sau nu?

Păi, cine să-i verifice? Miliția?!? Miliția nu verifică miliția în primul rând, decât dacă șoferul mașinii s-a pus rău cu șefu’ și a refuzat să meargă la Cocoșatu cu sirena să îi aducă mici calzi, altfel nu. Dacă îți sună familiar, probabil că ai văzut „The Godfather” și înțelegi cum stă treaba într-o organizație, că îi spunem „mafie” sau „miliție”, e același lucru. Una se numește „taxă de protecție”, cealaltă e „taxă la stat” pentru a plăti, printre altele, Poliția română.

Restul incompetențior, utilizatorii abuziv ai sirenei, sunt iar frații lor, din aceiași „familie”, nu se deranjează între ei. Dacă ești interesat să înțelegi mai bine miliția, ai mai jos articolul „De ce Poliția Rutieră e de căcat?”

https://bistaru.wordpress.com/2020/09/11/politia-rutiera/

Concluzia

Mesajul meu pentru cei ce abuzează de funcția pe care o au, deranjându-ne pe noi, nu numai remodelându-ne timpanul, dar mai ales prin prisma faptului că este o chestie de principiu:

Dragi țărănuși incompetenți,

Mai sunt și oameni care gândesc în orașul ăsta și nu toți am votat-o pe Firea la capitală. Vă rog, nu mai folosiți abuziv goarna aia de căcat, nu e jucăria voastră personală. Dacă tot nu aveți conștiință sau spirit civic, măcar mergeți cu ele pornite tot timpul, pentru că oricum nu avem ce să vă facem, dar măcar să se prindă de abuzurile voastre și cei care au votat cu PSD-ul. Vă mulțumesc pentru atenție, puteți reveni la viețile voastre acum, apreciez timpul pierdut pentru a citi atâtea litere!

Important

Like-ul tău ajută acest blog să rămână în viață și un share e foarte important pentru a susține dreptatea și a elimina abuzurile. Mic cu mic se face mare.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s