Gabriela Firea vs Nicușor Dan

Deși îmi place să stau cât mai departe de subiectul „politică”, nu am putut să mă abțin să nu scriu un articol despre finala electorală „Champion’s League” de azi. Spun că nu îmi place să abordez acest subiect, pentru că mi se pare o prostie să susțin înverșunat un om care aș vrea să îmi conducă orașul, pentru ca apoi să regret că am fost imbecil și retardu’ ales de mine a frecat-o 4 ani. De aceea, recunosc cu mâna pe inimă că nu am votat niciodată, dar nu e timpul pierdut și probabil îmi voi murdări spatele buletinului duminica asta, dezvirginându-l.

Cine candidează?

Nici nu prea contează… Ca de fiecare dată, ți se oferă mirajul ăla cum că tu poți alege pe oricine din multitudinea de candidați, când de fapt, din ’89 până acum ai avut doar două opțiuni: PNL și PSD. În cazul de față, avem o țoapă mahalagioaică, actual primar, versus un țărănuș autist, care în sondaje stă ceva mai bine decât stimabila „doamnă” (trebuia să pun și cuvântul „stimabila” între ghilimele, pentru că eram ironic).

După ei, mai e și Băsescu pe acolo și dacă a trecut prea mult timp de când nu l-ați mai văzut pe acesta, pentru că a lipsit un timp de pe scena politică, vizionați The Lord of the Rings și admirați-l spunând „My prrrreeeecious!!!” În orice caz, el, mare fost PNL-ist, a fost introdus în schemă în momentul în care fosta prezentatoare TV a aflat cu stupoare că e în spate rău în sondaje, pentru că bășinoșii ăia de bucureșteni, vor apă caldă și curent în 2020.

Într-un cuvânt, domnul Băsescu, „mare” liberal, a acceptat să intre în bătălie pentru a-i lua din voturi unui alt liberal, pentru a favoriza un candidat democrat. Acuma, na, candidatura lui Traian a fost depusă, probabil în schimbul unei sume modice, o tarla, păduri sau ce mai învârt boșii ăștia între ei.

Cine iese primar?

Martalogul ăla mic are cele mai mari șanse de a câștiga deocamdată, dar nimic nu e bătut în cuie încă. Planul inteligent al celor de la PSD, în care ei nu fac decât să mărească pensiile și salariile bugetarilor, a dat roade de-a lungul istoriei. Majoritatea bătrânilor merg la vot pentru că „pensie” și majoritatea angajaților la stat merg la vot pentru că le place să câștige mai mult decât un corporatist și să o frece.

„Eu cu cine votez?” – cetățeanul turmentat

Îți pot ghici dinainte alesul tău, dacă îmi lași un comentariu mai jos. Nu e îndemn la a-mi promova blogul și nici glumă, ci e o realitate. Nici măcar nu ai nevoie de mine să afli cu cine votezi. Scrie o frază de 4-5 cuvinte pe Google: dacă din patru cuvinte, ai scris greșit două, sigur trebuie votezi cu Firea (și am spus asta atât de încrezător, știind că și profesorii sunt susținători PSD).

Dacă te uiți pe rețelele de socializare, te crucești când vezi că își dau cu părerea despre politică, oameni al căror creier este setat pe aer, papa și caca și ăștia sunt de ambele tabere.

Concluzia

Fiecare votează pentru a-și urma interesul. Depinde doar de tine să îți urmezi ideologia și absolut niciuna nu este greșită, doar oamenii aleși să le reprezinte, sunt greșiți.

Important

Like, share și de-alea…

2 comentarii

Lasă un răspuns

Te rog autentifică-te folosind una dintre aceste metode pentru a publica un comentariu:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s